Kuva tulossa
15.06.2024

Möhkössä uudet kesäkahvilayrittäjät

Ilomantsissa Möhkön ruukkikylässä sijaitsevaan Savottakahvila Möhkön Mantaan on löydetty uudet yrittäjät. Entisessä asuntoproomussa toimivalla kesäkahvilalla on keskeinen osa Möhkön vireän matkailukylän toiminnassa.

Uusina yrittäjinä Möhkön kesäkahvilassa aloittivat Ville Huuki ja Eeva Leino, jotka innostuivat tulemaan kahvilayrittäjiksi Ilomantsin Möhköön. Kahvilanpito ei pariskunnalle ole suinkaan uutta, sillä he ovat pitäneet aiemmin pariakin kahvilaa ja Huuki on yrittäjänä perehtynyt erikoiskahvien paahdantaan. Luonto on se vetovoimatekijä, joka sai Huukin ja Leinon tarttumaan tarjoukseen kahvilayrittäjyydestä. Myös työympäristö on erikoinen. Kesäkahvila Möhkön Manta toimii vanhassa asuntoproomussa, jossa on majoittunut Ilomantsin alueen savotoilla ja uitoissa työskennelleitä miehiä. Koitajoki lainehtii kahvittelijoiden silmien alla, vaikka itse tervapintainen laivavanhus seisookin tukevasti maan kamaralla. Aiempien kesien tapaan tarjolla on kahvittelijoille itsetehtyjä makeita ja suolaisia syötäviä. Käsin paahdettu kahvi tulee pienpaahtimolta ja tarjolla on myös lähijäätelöä.

Kahvilaan on varustettu pienemmille kävijöille leikkihuone.

Savottakahvila on auki joka päivä kello 11–17 elokuun loppuun asti Möhkön ruukin miljöössä.

Asuntoproomu Möhkön Mantan omistaa Ilomantsin Museosäätiö, jonka vuokralaisena kahvilayrittäjät toimivat. Ilomantsin Museosäätiö vastaa Möhkön ruukin museo- ja matkailutoiminnasta.